SötIbland vill man bara bita honom så söt som han är.

Kattbloggar

Det finns ju faktiskt några till och här kommer ett fåtal av dom:

Nakens dagbok
Stampe, Stella & Idefix
Nora & greta
Ligan
Simba & Leo

Att skaffa katt

Innan man köper en katt måste man tänka igenom det noga. Har man den tid och ork en katt kräver? Man måste räkna med att en katt kan leva i 15-20 år och det är en levande varelse som man måste ta hand om.
Ett tips är att läsa mycket innan man skaffar katt så man vet vad man har att vänta sig. Det finns många bra sidor på nätet och 2 jätte bra är Katter.nu och  Katterian där kan man få svar på alla sina frågor.

Kontrollera
När man väl har bestämt sig och är och tittar på sin katt skall man se till att den är minst 12 veckor gammla, inte har rinnande ögon och näsa och att pälsen är jämn och fin.

Förberedelser
Innan man hämtar hem sin katt borde man ha förberett en hel del för den så att den känner sig som hemma. Katten måste få ha ett eget hörn med en bädd, en toalett ( finns jätte bra med tak så katten får vara för sig själv, och det mesta av sanden stannar i lådan och inte utanför ) och självklart en mat och vatten skål.
För att katten skall förstå vad den skall göra med lådan kan man sätta katten där när den ätit och smarta som dom är fattar dom oftast på en gång.
Man måste även tänka på att katter klöser så det är bra om man har någon typ av klösbräda eller något liknande annars finns risken att katten börjar använda dina möbler att klösa på.

Hemma
När din katt kommit hem måste man låta den vara ifred och få lukta och undersöka. Den har precis tagits från mamma och syskon och vet inte vart den hamnat. Men kattungar är mycket nyfikna och snart kommer den komma fram till er och vilja leka. Men man måste låta katten få ta första steget annars finns risk att man skrämmer den.

Koppelträning
Har man en innekatt och vill lära den gå i sele borde man göra det hyffsat tidigt då blir det lättare för både did och katten.
Först låter man katten lukta på selen och när den känner sig bekvän kan man låta katten få gå runt med selen på sig innomhus. När man ser att det går bra kan man sätta fast kopplet och pröva innomhus först. Det är viktigt att katten känner sig bekväm med selen innan ni går ut för är den inte det kan det bli stress och panik när ni väl är ute.
Sedan skall man även tänka på att det inte alls är samma sak att gå ut med en katt som med en hund. Katter går precis dit dom själva vill och det är svårt att få den att gå rakt fram på trotoaren men övning ger färdighet!

Klättrar
Katter klättrar på ALLT dom kommer åt och det kan hända att en och annan krukväxt gnags sönder och hamnar i backen men det är sådant man får räkna med när man skaffar katt. Därför är det bra om man köper ett klösträd som är som en liten lekplats för din katt där den kan den klösa leka och vila sig.

Detta var bara lite man måste tänka på innan man åker och hämtar sin lilla älskling. Det viktigaste är ändå att man måste förstå att hur jobbiga dom än kan vara och hur irriterad man kan vara på allt hår som ligger överallt finns det inget så underbart mysigt som att ha sina små spinnande katter i knät. Dom ger en så himla mycket tillbaka genom att bara finnas vilket är något som en person som inte har katt någonson kommer förstå!

Till kattungarna

Nu finns det även små myspåsar till kattungarna eller de mindre katterna. De är lika långa som dom vanliga men inte lika breda. Dessa är ca 30 cm breda.Finns i dessa färger och är jätte bra att ha i transportburen, kattsängen, utställningsburen eller bara hemma i soffan!
Är du intresserad är det bara att maila så ordnar vi det!Skicka in era bilder!

Jag tycker det hade vart roligt om ni som köpt myspåsar ville skicka in en bild när era katter är i dom så som Alfons är på bilden och berätta gärna vad dom tyckte om dom!

Ni skickar bilderna till alfonsochnisse@hotmail.comSista dagen för Tradera auktionenNu är det bara en dag kvar på Tradera auktionen och HÄR har ni sidan om ni vill vara med och buda.

Vill man inte buda där kan man ju köpa dom direkt här. Skicka bara ett mail till alfonsochnisse@hotmail.com och säg vilken färg du vill ha så ordnar vi det!Spegel spegel på väggen där


Säg vem som snyggaste katten i världen är..ALFONS!


Nisse ser inte va..


Måste bara kolla en gång till ..japp fortfarande lika snygg


Ingen idé att gömma dig jag har redan sett att du stod och speglade dig din tönt

Laser katten

Igår kväll var det bus som bara den


Alfons pussar Nisse så han håller på att skratta ihjäl sig


Han gav igen genom att koppla på laser ögonen


Alfons är van och väjer undan blicken


Och när Nisse tror segern är hans går Affe till attack igen!

En gammal favorit

Nu när vi har flyttat har vi hittat lite gamla favoriter i garderoben som vi nästan glömt bort.
Ingen blev gladare än Alfons när de blå prassel röret kom fram igen, han flyttade in direkt!

TröttisarAlfons och Kattis myser medans vi andra städar upp efter deras senaste rejs

Nisse har gosat upp sig bland alla kuddarnaDetta hade vart jätte mysigt om dom inte varit inne i sin värsta fällperiod någonsin just nu och var dom är är så ligger det 3 kilo hår där. Men dom tar igen det med charm!

Super bra plastmatta

Igår införskaffades en sådan här räfflad matta att ha utanför lådan som skall hålla sanden på ett ställe och inte utspritt över hela badrummet! Jag tycker den är super bra men katterna är lite tveksamma än så länge. Dom vill inte riktigt gå på den utan kliver hellre över den läskiga grejen.
Enda nackdelen är väl att den är ganska liten. Hade velat ha en lika stor som det svarta underlägget under den men men.


Vakt kattAlfons vaktar maten från Nisse ,han som vi, tycker att Nisse har blivit lite för mysig på magen.

Ny auktion

Alfons myser i sin gröna myspåsePå begäran ligger nu en ny auktion uppe på Tradera. Börjar idag på 1 krona och HÄR har ni sidan.

Vill man inte buda där kan man ju köpa dom direkt här. Skicka bara ett mail till alfonsochnisse@hotmail.com och säg vilken färg du vill ha så ordnar vi det!

Is your cat gay?

När min svärfar kom hem från USA fick vi den här boken av honom....undra om han vill säga något med den.

Does the litter box smell suspiciously of Chanel No.5?
                                                            
                              

Blommknarkarna är igång igen

Fattar inte varför det är så gott att tugga på kanten där blomman är lite vissen. Försöker dom säga till mig att vattna blommorna oftare eller att dom inte får tillräkligt med mat?Nisse har ju i och för sig alltid älskat sallad..

Knäppis Nisse

Haha jag tror Nisse har missförstått vart man skall ligga i den här sängen. Men iof är det ju varmare uppepå men det ser ju inte så bekvämt ut.


Sötunge

Första gången ute i snön


Läskigt kall mark


tur att vi båda är här i detta läskiga


Ja tycker det är bättre här i busken där det är mindre snö


vilket jätte klösträd


Ne Affe nu går jag in igen detta va för kallt för mig


Nu börjar de bli lite mysigt här ute eller hur Nisse?


Nisse? NISSE?!?! Vart tog du vägen?

Högst upp på önskelistan


En sådan här hade mina bebisar älskat men 500 + frakt tycker jag är lite väl mycket.
Någon som har en till salu?

Alfons åberg gör nya hyss


Nu ser ingen mig när jag kamouflerat mig..


mmmm mums vissna löv prasslar så gott i munnen


va?! vadå jag äter inte på dina blommor vad gapar du för?? det skulle jag aaaaldrig göra.
Jag tittar ju bara på snön utanför

Det lilla monstret

Har hållt oss vakna hela natten. Tuggat på vissna blommor så det prasslar, hoppat på påsar så de prasslar och klättrat på flyttlådor och försökt gräva sig in så det prasslar. Men det mysigaste är ändå när han ska gräva sig in under täcket och bita en i benet.  Han blev riktigt lycklig när jag inte stod ut längre utan gick upp, pratade som bara den och sprang till köket och satt där som ett litet tänt ljus och väntade på frukosten.

Nu sover han här jämte...funderar på om ja ska bita han i benet lite ..


Sista dagen för Tradera auktionen

Nu är det bara en dag kvar på tradera auktionen. Vill du vara med och buda är sidan HÄR

Elementsäng och Cornish RexVi har ju glömt bort att berätta att vi var på kattutställning i helgen i Mölndal. Där hittade vi något vi letat efter ett bra tag nu, en vit elementsäng! Den blev bebodd direkt och det är inte ofta Nisse får komma upp och gosa i den. Jag måste lära dom att dela med sig!

Måste även tillägga att jag blev upp över öronen kär i en underbar liten Cornish Rex och husse var inte HELT negativ och mummlade något om när vi bor större kan man ha 3 katter..så nu får jag börja leta hus!

Hjälpredor

Mina duktiga kissar är så hjälpsamma vid påstillverkningen och det uppskattas ju alltid.
Dock hjälper dom inte till att ta bort allt hår som samlas på dom innan dom skall skickas iväg men man kan ju inte begära att dom skall göra allt jobb själva!

Nisses nya säng!Nisse är inte lika kräsen och nöjer sig med dator väskan att sussa på.

Myskväll i sin nya säng

ÄNTLIGEN myser han i sin säng.Då har vi inte kastat bort dom pengarna!!! =)

Kamera Knastrid

Vi va hos Astrid och hälsade på..hon var lite chockad eftersom hon hade trillat ner från sin höga klösbräda och varit hos veterinären så hon ville inte alls ställa upp på bild....Men åååå va söt hon är den lilla ekorren.

Alfons nya myshörnaAlfons har byggt bo i min klädkammare på det mysiga lurviga golvetSvart kattNisse den svarta katten de flesta inte vill se korsa gatan idag springer runt som en dåre här hemma och försöker bita Affe i svansen. Han är riktigt på G de lilla monstret.

Såg även att någon haft riktigt kul med dörrhandtaget till toaletten i natt...nu kommer husse INTE bli glada på er när han kommer hem.

TvångsgosJag myser med Nisse

Ny auktion på Tradera! 1 kr

Nu ligger en ny auktion uppe på tradera. Du väljer själv vilken färg du vill ha på påsen när du vunnit den. Just nu ligger den på 1 krona och vanligtvis tar jag 200 för den så passa på!

Sidan har du HÄR!

Prick i pannan


Alfons och Nisse har hjälpt till att tömma flyttlådor idag
Men nyfiken som han är sticker han alltid in huvudet i allt som ser spännande ut


Nisse är lite mer försiktig och låter Alfons testa allt nytt först


Men det är jobbigt att gå igenom alla lådor..speciellt när man har en prick i pannan som man fått av någon okänd påse

Nya lägenheten!


Astrid..de finns mycket plats här för dig i våran nya lägenhet! Nu är det ju närmare mellan oss oxå =)


Affe med mega långa morrhår

Natti natt

Det var en lång helg och i morgon har vi en liten överraskning till Knastrid så nu är det sov dags. God natt.

Fint kusin besök!

I helgen hade vi även fin besök från Uddevalla. Kusinen Lukas tittade förbi. Han hade vart hos veterinären och fått en rolig spruta så han var på G och körde lite teater för oss!


Lukas som "Söt Labrador"


Lukas som "Hjälte"


Hjälten tar en snabb paus


Och byter om till "Mr Potatohead"


Och gör en fenomenal avslutning som "Zorro"!

Bygga soffa


Nyfiken i en strut ungen ska alltid gå ett steg för långt..


Skutt in i soffan


Va?! Vart tog han vägen??


Ja letar här inne..


Wops här va det fullt..av kattrumpa! Knö dig Alfons


Även om man inte får leka innuti soffan är det rätt kul att titta på när andra jobbar!Nisse Hjärta Animal planet


Lördags förmiddagen spenderades som vanligt framför Animal Planet. Det var fågel special! Skit bra enligt Nisse.


Han är lite närsynt, vi vet vi jobbar på det.

Alfons tvättar och Nisse funderar

Helgen har varit händelserik men internet har krånglat så bilderna komnmer nu istället.


Affe hjälpte till att tvätta och sedan när allt var torktummlat och varmt låg han där uppe och gosade sig.
Han var på riktigt bus humör och retade Nisse nedanför
Tjockisen låg på golvet och smidde planer på vad han skulle göra med Alfons när han kommit ner.

RSS 2.0